Strudel Cu Mere, Migdale Si Stafide
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : medie
Timp de preparare : 2 ore
Cantitate : 2 strudele
Ingrediente
Pentru aluat
- 250 gr faina, cernuta
- 2 linguri unt topit
- 1 ou
- un praf de sare
- 125 ml apa calduta
Pentru umplutura
- 40 gr unt
- 50 gr pesmet
- 75 gr stafide
- 50 ml rom
- 1,5 kg mere, curatate de samburi si taiate felii
- 75 gr fulgi de migdale
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 100 gr zahar
- zahar pudra, pentru pudrare
Preparare
- Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa umeda.Se lasa aluatul sa se odihneasca 45 minute.
- Intre timp se incinge cuptorul la 200⁰C.
- Pentru umplutura se topeste 30 gr unt intr-o tigaie si se rumenste pesmetul.Se pun stafidele cu romul intr-un vas, se acopera si se lasa 15 minute la inmuiat.Se amesteca merele cu stafidele cu rom, migdalele, scortisoara, 100 gr zahar si pesmetul rumenit.
- Se intinde un servet de bucatarie si se presara cu faina.se aseaza deasupra bila de aluat si se intinde foarte subtire astfel incat sa se poata distinga prin el modelul servetului de bucatarie.Se unge aluatul cu 1 lingura unt topit.Se intinde umplutura peste aluat si se netezeste, lasand libere marginile laterale si marginea de jos.Se ridica servetul din partea mai scurta si se ruleaza strudelul cu ajutorul servetului.Margine de jos se apasa bine cu degetele, la fel si marginile laterale.
- Se unge tava cu grasime si se aseaza strudelul in ea cu grija.Se topeste 10 gr unt topit si se unge cu el strudelul.Se da la copt 30-40 minute.Dupa ce este gata se presara cu zahar pudra.