Strudel Cu Gutui, Fulgi De Ovaz Si Fulgi De Migdale
articol scris de dana_mi16 blog midanablog.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Copilul meu a cerut "Pu" , care inseamna prajitura, deci trebuia sa fac ceva rapid si bun si pe gustul unui pusti de 1 an si 9 luni, asa ca la treaba :)
Ingrediente:
~ o foaie aluat frantuzesc (foietaj);
~ 3 gutui;
~ 3 linguri de zahar;
~ 1 cub unt;
~ zeama de lamaie;
~ coaja de lamaie;
~ vanilie;
~ scortisoara;
~ 60g fulgi de migdale;
~ 6 lingurite fulgi de ovaz;
~ zahar pudra.
Portii: 6 strudele;
Mod de preparare:
1. Pentru umplutura curatam gutuile, le dam pe razatoarea mare si le stropim cu zeama de lamaie.
2. Intr-o tigaie incinsa punem cele 3 linguri de zahar, cubul de unt, lasam cam 1 minut sa se topeasca si adaugam gutuile. Dupa 5 minute adaugam coaja de lamaie, vanilia scortisoara, fulgii de migdale.
Le lasam pe foc pana cand gutuile sunt inmuiate. Cam 10 minute.
3. Foaia de aluat o punem pe masa si o impartim in 6 parti egale, umplem aluatul cu compozitia de mai sus si adaugam in fiecare strudel cate o lingurita de fulgi de ovaz (vor fi crocanti la sfarsit).
4. Tava de aragaz, o ungem cu putina margarina , asezam foaia de copt si punem strudelul.
Dam la cuptor pentru 30 min, la foc mic.
5. Pudram cu zahar cand scoatem din cuptor.