contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Strudel Cu Gutui, Fulgi De Ovaz Si Fulgi De Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


      Copilul meu a cerut "Pu" , care inseamna prajitura, deci trebuia sa fac ceva rapid si bun si pe gustul unui pusti de 1 an si 9 luni, asa ca la treaba :)
Ingrediente:
~ o foaie aluat frantuzesc (foietaj);
~ 3 gutui;
~ 3 linguri de zahar;
~ 1 cub unt;
~ zeama de lamaie;
~ coaja de lamaie;
~ vanilie;
~ scortisoara;
~ 60g fulgi de migdale;
~ 6 lingurite fulgi de ovaz;
~ zahar pudra.
Portii: 6 strudele;
Mod de preparare:
1. Pentru  umplutura curatam gutuile, le dam pe razatoarea mare si le stropim cu zeama de lamaie.
2. Intr-o tigaie incinsa punem cele 3 linguri de zahar, cubul de unt, lasam cam 1 minut sa se topeasca si adaugam gutuile.  Dupa 5 minute adaugam coaja de lamaie, vanilia scortisoara, fulgii de migdale.
Le lasam pe  foc pana cand gutuile sunt inmuiate. Cam 10 minute.
3. Foaia de aluat o punem pe masa si o impartim in 6 parti egale, umplem aluatul cu compozitia de mai sus si adaugam in fiecare strudel cate o lingurita de fulgi de ovaz (vor fi crocanti la sfarsit).
4. Tava de aragaz, o ungem cu putina margarina , asezam foaia de copt si punem strudelul.
Dam la cuptor pentru 30 min, la foc mic.
5. Pudram cu zahar cand scoatem din cuptor.