Strudel Cu Dovleac
Sursa Strudel cu dovleac
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stii ca a venit toamna daca nu ii iei in seama bogatia, daca nu ii vezi culorile minunate si nu ii prinzi din zbor aromele de mere si gutui coapte...
Ieri am copt dovleac pentru toata familia si ca sa profit din plin am "turnat" si un strudel imens cu acelasi material.
Mi-a iesit un strudel cu dovleac excelent avand in vedere ca dovleacul a fost copt in prealabil si astfel gustul a fost pus in evidenta innainte de a umple foile de placinta...
Ingrediente:
-3/4 pachet foi de placinta,
-cca 300 g dovleac copt,
-3 linguri de zahar(optional),
-un varf de lingurita de scortisoara,
-100 g unt topit,
-2 oua,
-nuca macinata(optional),
-zahar pudra,
Preparare:
Cum foile sunt gata pregatite iar dovleacul copt, se trece la prepararea umpluturii, adica cu o lingurita se aduna miezul din feliile de dovleac pana se strang cca 300 g.
La miezul acesta se adauga 2 oua, 2-3 linguri de zahar daca vreti un strudel mai dulce si scortisoara dupa gust apoi se freaca bine compozitia sau se mixeaza putin pana devine cremoasa si usor de intins.
Se topesc la foc mic cele 100 g unt si se incepe a monta strudelul astfel:
-se pune o foaie de placinta care se pensuleaza bine cu unt topit, se intinde umplutura in strat foarte subtire si se presara nuca macinata daca doriti
-se repeta operatia pina se termina foile apoi se ruleaza si se unge cu unt.
Eu am presarat si ceva mac si am dat la cuptor intr-o tava unsa.
In timp ce s-a copt strudelul am tot experimentat aceste ornamente care sper sa va placa dar asta este o alta poveste...
Acest strudel cu dovleac este, dupa cum se vede un strudel cu o umplutura uniform distribuita, discreta as putea spune, strudel care, cel putin la noi a fost apreciat si de cei care nu se prapadesc prea mult dupa dovleac...