Strudel Cu Branza
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Aveti pofta de ceva dulce si fraged? Incercati strudelul cu branza.
Ce iti trebuie: (poza 1)
Pentru aluat:
- 200gr unt (100 pt aluat, separat 100 gr amestecam cu 1 ½ lingura faina)
- 200 gr smantana
- 1 ou
- 500gr faina
- 2 pliculete zahar vanilat
Pentru umplutura (poza 7)
- 500 gr branza dulce
- 200 gr branza sarata
- 2 oua
- 100 gr stafide
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de rom
Plan de lucru:
- Amestecam ingredientele pentru aluat pana se formeaza o coca tare (poza 2).
- Untul ramas (100grame) il frecam cu o lingura si jumate de faina pana obtinem o pasta (poza 3).
- Intindem aluatul cu un sucitor, apoi ungem toata suprafata cu pasta de unt (poza 4)
-Rulam si taiem in patru bucati egale (poza 5). Fiecare bucata se va inchide la capete pentru a nu iesi untul (poza 6). Lasam la frigider aproximativ 3 ore.
- Intre timp preparam umplutura (poza 7). Amestecam cele doua sortimente de branza cu ouale (poza 8 ), stafidele (poza 9), zaharul vanilat si esenta de rom.
- Dupa cele 3 ore scoatem aluatul din frigider si intindem cu sucitorul fiecare bucata in parte. Umplem cu compozitia de branza (poza 10), apoi rulam usor (poza 11) si asezam intr-o tava tapetatat cu hartie de copt (poza 12). Lasam la cuptor pentru aproximativ 45 minute, pana se rumeneste deasupra (poza 13).
Pofta buna! (pozele 14 si 15)
Timp de preparare: 90 de minute (fara timpul cat sta aluatul in frigider)
Pret: 25 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C1. Patiserie