contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Stridii Gratinate Cu Sos Camembert (gratin Of Oyster In Camembert Sauce)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
s-au numarat printre antreurile de craciun ,le-am servit atit crude cit si calde,despre stridii va spuneam citeva cuvinte aici ,azi vin cu o alta reteta pe care am adoptat-o si adaptat-o si care a avut succes :sosul , preparat cu o cantitate mult mai mica de brinza decit cea recomandata de reteta traditionala (camembert este o brinza cu un gust destul de puternic),nu a ascuns/alterat in nici un fel gustul rafinat al stridiilor.iar patrunjelul si piperul au participat de asemenea la potentarea si desavirsirea acestuia,ca urmare au fost apreciate forte ,iar experimentatorul din mine placut surprins!:)
ingrediente pentru 3 persoane:
1 duzina de stridii,
1 pahar de vin alb sec sau cidru brut,
2 esalote,
50 grame brinza camembert fara crusta,
1 lingura de smintina,
piper proaspat risnit,patrunjel verde tocat,
sare grunjoasa(cca 500 grame).
tocam fin esalota si o fierbem in vin pina ce incepe a se inmuia ,iar vinul incepe a se reduce,adaugam apoi brinza camembert la care i-am indepartat crusta ,taiata bucatele si smintina ,amestecind continuu,la foc mic,pina la dizolvarea brinzei si omogenizare.la sfirsit adaugam piperul,cu generozitate.dam deoparte vasul de pe foc si ne ocupam de stridii:le desfacem,le scurgem de apa de mare si le asezam intr-un vas in care am pus un strat gros de aproape 1cm de sare grunjoasa.in fiecare stridie adaugam o lingurita de sos,apoi presaram deasupra fiecareia patrunjel verde tocat .plasam vasul 10 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius,sau 5 minute la functia grill,dupa ce l-am preincalzit.
cam atit pentru acest inceput de saptamina,va urez un Craciun de poveste in continuare si sa aveti spor la pregatirile pentru noaptea de trecere dintre ani!
enjoy!