contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Streusel Prajitura Cu Rubarba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 
Off , ploua cu galeata ... se duce dieta pe apa sambetei :(( . Mi-am luat teancul de retete , le-am rasfoit si am ajuns la o prajitura tare simpatica , potrivita pentru vremea asta ( cel putin asa mi s-a parut). Reteta este originara din Germania ( poate ma ajuta Jacob sa-mi spuna daca e asa, nu vreau sa gresesc) si se poate face si cu alte fructe ca de exemlu capsuni, ananas, cirese, visine. Eu am avut rubarba de la mama din gradina, mai bine zis din spatele casei :)), o buruiana ( ca asa arata), foarte cunoscuta in Ardeal ce contine vitamina C din belsug.

 

Mod preparare: 

 

Incalzim laptele si dizolvam drojdia in el. Amestecam faina cu zahar, ou, untul la temperatura camerei , putina sare si apoi turnam laptele cu drojdie. Framantam putin pana se omogenizeaza si apoi lasam sa dospeasca 30 minute. Nu uitati smecheria cu cuptorul valabila atunci cand este mai rece si vreti sa dospeasca mai repede, puneti vasul cu aluat in cuptorul putin cald si lasati-l sa dospeasca cu usa inchisa.

Intre timp curatam tulpinile de rubarba ( vezi foto) si le taiem bucatele. Taiem si cateva capsuni in jumatate.

Turnam aluatul intr-o tava de dimensiuni 30x30 ( eu am margini reglabile de aceea am facut la dimensiune asta, aveti nevoie de o tava mai mica de prajituri,in reteta scria 20x30 ). Il intindem cu mainile presarate cu faina , apoi punem deasupra bucatile de rubarba si de capsuni.

Pregatim aluatul de deasupra, punem componentele intr-un bol si le faramitam cu varful degetelor Apasam putin fructele sa intre in aluat si presaram deasupra amestecul fraged.

Coacem 30 de minute la foc mic , sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim calduta.

Sper sa o incercati este aromata si nu foarte dulce.
Reteta este preluata de pe un blog italian cu scuzele de rigoare o sa-l scriu luni.