Știulete Cochet
articol scris de Povestelnicul blog povestigustoase.com
Experimentele continuă. Pentru că vara se cam încheie, redacția blogului și-a pus scopul sa încerce, cât de repede poate, toate gustoșeniile verii (ce-a mai rămas din ea). Și ca să nu apară întrebări “de ce așa puține rețete in ultima vreme”, da?
Deci, florișică, te-ai sculat, de-ai dus la piață, ai cumpărat porumb olandez (caută-l pe tata meu, el are) și ai făcut cum zic eu mai jos. Sau altfel.
Tai curu’ și capu’ știuletelui.
Ca să rămână pănușele întregi.
Ca să le așterni pe o bucată de folie de staniol, într-un strat.
Vreo patru caței de usturoi îi toci meșteșugărește, mărunt și cu dragoste. După care pui tocătura în mojar și o freci cu drobuleț de sare (de mare dacă ai). Nu atât o freci cât o pisezi mărunt și îndesat ca să iasă până la urmă un sos.
Unei bucăți de unt îi faci o baie.
La el pui oregano, busuioc, sosul de ai, piper mozaic măcinat, piper negru și-i tragi o chelfăneală.
Ungi, pe toate părțile, fără să te zgârcești.
Învelești. Dai la cuptor. 30-40 min. 180 grade. Verifici.
Devii fericit. Și sănătos. Și mai faci. Și mai spui și la alții. Te-am pupat.
P.S. Azi e zi mare pe blog: au apărut diacritice, google să ne judece.
P.S.2 Mulțumesc în parte fiecărui cititor fidel al blogului – fără voi demult rămânea de izbeliște.