Stiuca Umpluta
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
1 stiuca mai mare (minim 1 kg)
3 oua
100 g franzela
1 ceapa mare
50 g slanina afumata
3 catei usturoi
1 legatura mica marar
sare
piper
50 ml ulei
1 ceasca vin
cateva linguri de apa
PREPARARE:
Curatam bine pestele de solzi si intestine. Cu un cutit bine ascutit desprindem pielea de pe carne, astfel incat sa ramana prinsa in cap si coada. Pe piele poate sa mai ramana carne, nu trebuie sa insistam acolo unde nu merge desprinsa pentru a nu rupe pielea.
Luam apoi carnea de pe oase si o dam prin masina de tocat cu ceapa calita, painea, slanina, usturoiul si mararul.
Adaugam ouale batute si amestecam compozitia. Cu aceasta vom umple pielea de stiuca. Coasem pielea pe burta si punem stiuca intr-o tava unsa cu ulei. Adaugam cateva linguri de apa, o foaie de dafin si vin. Dam la cuptor pentru 45-50 de minute. Vom stropi mereu stiuca pentru a nu se usca si crapa pielea.
Servim stiuca umpluta rece, ornata cu felii de lamaie.
Multumim pescarului!!!
Pofta buna!