Stiuca La Cuptor Cu Cartofi, Spanac Si Usturoi
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
cartofii cu spanac si usturoi i-am intalnit prima oara in zagreb la un restaurant de peste. mi se par garnitura perfecta pentru orice peste.
ai nevoie de o stiuca, patru cartofi, zece catei de usturoi, o lamaie, unt, un pahar de vin alb si o legatura de patrunjel.
curata stiuca de matze si cap, freac-o bine cu sare si piper, dupa care umple-o cu putin unt, patrunjel tocat si patru catei de usturoi. intr-o tava pune o jumatate de pachet de unt, stiuca, zeama de la o lamaie si un pahar de vin alb. da tava la cuptorul incins cam jumatate de ora.
intre timp taie cartofi felii rotunde cat un deget de groase si pune-i la fiert. cand sunt aproape gata pune la fiert si spanacul. dupa ce s-au fiert, scurge-i bine de apa. intr-o tigaie pune putin ulei de masline, si adauga cartofii, spanacul si sase catei de usturoi taiati marunt. sareaza-i bine si caleste-i doar doua-trei minute, ca sa nu-si piarada usturoiul aroma.
nimic nu merge mai bine ca un pahar de sauvignon blanc alaturi. pofta buna.