Stir Fry De Pui Cu Sos Hoisin
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
De cate ori intru prin magazine, caut poate gasesc ingredienta exotice. Acest sos a fost luat din Braila asta iarna. Iata ca i-a venit randul si lui.
Pentru 3 persoane
- 500 g piept de pui, taiat bucatele mici
- 1 borcan fasole verde fideluta
- 3 catei usturoi, tocati marunt
- 4 cm ghimbir, tocat marunt
- 2 cepe verzi, tocate marunt
- 1 legatura patrunjel, tocata marunt
- 3 linguri sos Hoisin
- zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust)
- 1/4 lingurita praf chilli (sau dupa gust)
- 3 linguri ulei de porumb
- orez, ca garnitura
- ceapa verde, patrunjel si lamaie ca garnitura
Sosul Hoisin este facut din boabe de soia fermentate, zahar, sos de soia sau de stridii, otet, ulei de susan si diferite condimente. E destul de greu sa fie reprodus acasa. La noi se gaseste destul de greu.
Pentru ca are un gust dulce- sarta, nu se mai pune sare in mancare.
Pune uleiul sa se incalzeasca foarte bine intr-un wok. Adauga puiul si stir - fry pana ce devine auriu. Adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa si stir- fry 3 minute. Atentie sa nu se arda. Adauga fasolea, sosul hoisin, chilli si cateva linguri de apa, pentru ca sosul e foarte gros. Amesteca incet si lasa pana ce puiul e facut. Pune patrunjelul si zeama de lamaie, potriveste gustustul dupa cum iti place.
Serveste cu garnitura de orez, presarat cu ceapa verde si patrunjel