Stir-fry Cu Ghimbir Si Nuci Caju

articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Continuam seria "rapid si gustos" cu un stir-fry extrem de gustos.
Este o mancarica care ne face zilele de post mai scurte si pe care putem sa o incercam atat la masa de pranz cat si la cina.
Timpul de executie este scurt, iar efectul este maxim.
Ingrediente pentru o portie: 50 gr taietei de orez, 2 linguri nuci caju, 100 gr amestec de legume (baby porumb, dovlecei, fasole verde, morcovi), 2 linguri ulei, sucul de la 1/4 lamaie, 1 lingura sos de soia, 1 cm ghimbir proaspat, 1/2 lingurita malai, sare, fulgi de chilli
Din suc de lamaie, sos de soia, ghimbir ras, malai facem un sos.
Taiem nucile caju bucatele mici si le punem la prajit intr-o lingura de ulei. Le prajim pana devin usor aurii.
Atentie: se ard destul de repede!
Scoatem nucile intr-un bol si adaugam in tigaie legumele.Le sotam pana se inmoaie usor, adaugand daca este cazul o lingura de apa.
Adaugam sosul, sarea si fulgii de chilii. Sotam 1 minut apoi acoperim cu un capac si mai lasam 5 minute la foc mic. La sfarsit adaugam nucile caju.
Servim pastele alaturi de sosul de legume.
Pofta buna!