Stir Fry Cu Carne De Vitel Si Ghimbir
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Aceasta reteta asiatica necesita scoaterea wok-ului de la naftalina.
E o reteta simpla, de o savoare fantastica.
Avem nevoie de:
[4-6 persoane]
Marinata pentru carne:
- 2 linguri otet de orez
- 5 linguri sos de soia
- 1 lingura miere
- 1 lingura de ghimbir razalit
- 1 lingurita boia piscatoare
- 1 lingurita chimen praf
- 400 g carne de vita sau vitel
- 1 lingura amidon alimentar
- 2 linguri ulei
- 1 lingura ulei de susan(foarte scump deci optional)
- 2 cepe mici taiate rondele
- 2 catei de usturoi taiati fin
- 2-3 ardei iuti taiati fin(curatati semintele si nervurile pentru a nu fi foarte iuti)
- 2 cm de ghimbir curatat si taiat fasii subtiri
- 1 mana de patrunjel taiat marunt
1 Taiati carnea fasii subtiri dupa ce ati racit-o bine in frigider.
2 Amestecati ingredientele pentru marinada intr-un bol, adaugati carnea si dati la frigider intre 30 de minute si 4 ore.
3 Intr-un bol amestecati amidonul cu 2 linguri de apa, pentru a avea o pasta.
4 Incalziti uleiul in wok pana uleiul e foarte fierbinte. Aceasta reteta se face la foc TARE de aceea e indicat sa aveti toate ingredientele la indemana, deja preparate. Prajiti carnea pe rand, cateva fasii o data, pentru a se praji bine, aprox 1 minut max 2. Apoi puneti carnea prajita intr-un bol si prajiti urmatoarea tura.
5 Cand carnea e prajita, prajiti ardeii iuti si usturoiul in wok. Prajiti 50 de secunde. Adaugati apoi ghimbirul pentru inca 40 de secunde si apoi adaugati carnea. Adaugati amidonul si ceapa si prajiti cam 1 minut. La sfarsit adaugati si patrunjelul.