contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Stir Fry Cu Carne De Vitel Si Ghimbir

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aceasta reteta asiatica necesita scoaterea wok-ului de la naftalina.

E o reteta simpla, de o savoare fantastica.

Avem nevoie de:

[4-6 persoane]

Marinata pentru carne:

  • 2 linguri otet de orez
  • 5 linguri sos  de soia
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura de ghimbir razalit
  • 1 lingurita boia piscatoare
  • 1 lingurita chimen praf


  • 400 g carne de vita sau vitel
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura ulei de susan(foarte scump deci optional)
  • 2 cepe mici taiate rondele
  • 2 catei de usturoi taiati fin
  • 2-3 ardei iuti taiati fin(curatati semintele si nervurile pentru a nu fi foarte iuti)
  • 2 cm de ghimbir curatat si taiat fasii subtiri
  • 1 mana de patrunjel taiat marunt

1 Taiati carnea fasii subtiri dupa ce ati racit-o bine in frigider.

2 Amestecati ingredientele pentru marinada intr-un bol, adaugati carnea si dati la frigider intre 30 de minute si 4 ore.

3 Intr-un bol amestecati amidonul cu 2 linguri de apa, pentru a avea o pasta.

4 Incalziti uleiul in wok pana uleiul e foarte fierbinte. Aceasta reteta se face la foc TARE de aceea e indicat sa aveti toate ingredientele la indemana, deja preparate. Prajiti carnea pe rand, cateva fasii o data, pentru a se praji bine, aprox 1 minut max 2. Apoi puneti carnea prajita intr-un bol si prajiti urmatoarea tura.

5 Cand carnea e prajita, prajiti ardeii iuti si usturoiul in wok. Prajiti 50 de secunde. Adaugati apoi ghimbirul pentru inca 40 de secunde si apoi adaugati carnea. Adaugati amidonul si ceapa si prajiti cam 1 minut. La sfarsit adaugati si patrunjelul.

Serviti pe orez.
POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com