...stilton, Apple And Walnut Croûtes
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi se împlinesc 6 ani de la nastrea blogului meu asa ca va invit la un mic snack.
Mic, dar atît de buuun!
La multi ani, Maya's World!
Reteta, de fapt doar o parte din reteta, provine din categoria vegetariana - Jamie's 15 Minute Meals, by Jamie Oliver. Eu am facut doar crustele (Stilton, Apple and Walnut Croûtes) si le-am servit ca atare, deci fara supa crema de ciuperci, care este servita alaturi . Toata afacerea o gasiti aici : Mushroom soup with stilton, apple & walnut croûtes . Cum ai mei nu le au cu combinatiile astea, am facut doar pentru mine.
Ingrediente pentru patruportii:
(eu am facut 3 felioare)
- 4 felii de ciabatta
- 8 ciuperci chestnut, îndepartati piciorusul
- 1/2 catel de usturoi
- 1 mar, taiat betigase
- 1/2 legatura de patrunjel cret, proaspat
- 1 lamîie, doar putin azeama
- 50 g brînza Stilton
- 1 mînuta miez de nuca
Materia prima.
Se grileaza ciupercile, iar cînd acestea sînt aproape gata, si feliile de ciabatta (n-am avut originala).
Dupa ce feliile sînt rumenite pe ambele parti, se freaca cu o jumatate de catel de usturoi.
Marul se rade grob sau se taie betigase si se amesteca
cu patrunjelul tocat grob si putina zeama de lamîie.
Se aseaza ciupercile pe feliile de pîine, deasupra se farîmiteaza Stiltonul si miezul de nuca,
si se dau la cuptor pîna se topeste brînza.
Asezati feliile direct sub gratarul cuptorului încalzit în prealabil. Merge rapid.
Se servesc cu "salatica" de mere deasupra.
Un deliciu... delicios! :D
Pofta buna!