Stif-fry De Varza + Pui Rumenit Pe Gratar
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asta din categoria incropelilor facute pe fuga, cand e foamea mare si timpul scurt, dar neasteptat de gustoase.
Ca sa hranesti 4 suflete infometate (sau ca sa iti ramana si pentru pachetel a doua zi) iti trebuie:
- 2 piepti de pui taiat in fasii, mermelit cu piper, 1 lingura se sos de soia si 1 catel de usturoi pisat si lasat la marinat cat aliniezi la start cele de mai jos:
- 1 varza micuta, taiata fasii
- 1 legatura ceapa verde, maruntita
- 3 catei de usturoi, pisati
- 1 bucatica de 1 cm de ghimbir, data pe razatoarea mica
- 1 lingura de sos de soia
- ardei iute (daca si cat te mananca limba :p)
- 1/2 legatura patrunjel (daca cumva poti pune mana pe coriandru verde, o sa fie si mai bun)
- 2 linguri de alune sfaramate
Incinge 2 linguri de ulei de masline in wok si apoi arunca inauntru usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Lasa-le sa sfaraie 2 minute si adauga partea alba de la ceapa si varza + sosul de soia. Ai grija ca foul sa fie iute pentru ca varza va lasa apa si nu vrem stir-fry apos! (brrrr, teh horror!)
Incinge grillul, unge-l cu putin unt si pune puiul cel marinel la rumenit, la foc mediu-spre-mare.
Amesteca varza cam la fiecare 30 de secunde, ca sa se perpeleasca toata varza si sa faca bine cunostinta cu usturoiul si ghimbirul. 6-7 timute sunt suficiente - vrei ca varza sa fie doar putin patrunsa, dar inca cu o textura ferma si batoasa.
Nu uita de pui! L-ai intors pe partea cealalta, nu?
Asta-i momentul sa arunci in wok si patrunjelul tocat marunt si alunele sfaramate. Gusta si vezi daca-ti place! Ii mai trebuie putin sos de soia? Inca niste alune pentru a bigger crunch? Mesterete-l cum iti place tie mai mult!
Pune varza in farfurii si mot, deasupra, puiul rumenit si enjoy papa-bun-rapid-si-sanatos!
{e prietenos si cu copiii >1 an felul asta, daca omiti ardeiul iute si daca ai introdus deja fara probleme alunele (sau daca sari cu totul peste ele)}
Ca sa hranesti 4 suflete infometate (sau ca sa iti ramana si pentru pachetel a doua zi) iti trebuie:
- 2 piepti de pui taiat in fasii, mermelit cu piper, 1 lingura se sos de soia si 1 catel de usturoi pisat si lasat la marinat cat aliniezi la start cele de mai jos:
- 1 varza micuta, taiata fasii
- 1 legatura ceapa verde, maruntita
- 3 catei de usturoi, pisati
- 1 bucatica de 1 cm de ghimbir, data pe razatoarea mica
- 1 lingura de sos de soia
- ardei iute (daca si cat te mananca limba :p)
- 1/2 legatura patrunjel (daca cumva poti pune mana pe coriandru verde, o sa fie si mai bun)
- 2 linguri de alune sfaramate
Incinge 2 linguri de ulei de masline in wok si apoi arunca inauntru usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Lasa-le sa sfaraie 2 minute si adauga partea alba de la ceapa si varza + sosul de soia. Ai grija ca foul sa fie iute pentru ca varza va lasa apa si nu vrem stir-fry apos! (brrrr, teh horror!)
Incinge grillul, unge-l cu putin unt si pune puiul cel marinel la rumenit, la foc mediu-spre-mare.
Amesteca varza cam la fiecare 30 de secunde, ca sa se perpeleasca toata varza si sa faca bine cunostinta cu usturoiul si ghimbirul. 6-7 timute sunt suficiente - vrei ca varza sa fie doar putin patrunsa, dar inca cu o textura ferma si batoasa.
Nu uita de pui! L-ai intors pe partea cealalta, nu?
Asta-i momentul sa arunci in wok si patrunjelul tocat marunt si alunele sfaramate. Gusta si vezi daca-ti place! Ii mai trebuie putin sos de soia? Inca niste alune pentru a bigger crunch? Mesterete-l cum iti place tie mai mult!
Pune varza in farfurii si mot, deasupra, puiul rumenit si enjoy papa-bun-rapid-si-sanatos!
{e prietenos si cu copiii >1 an felul asta, daca omiti ardeiul iute si daca ai introdus deja fara probleme alunele (sau daca sari cu totul peste ele)}