Stelute Cu Nuca
Sursa Stelute cu nuca
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A inceput numaratoarea inversa in asteptarea sarbatorilor de iarna... Incepe sa miroase a Craciun in case, bradutul e impodobit, incepem sa facem biscuiti pentru mos Craciun si pentru noi, bineinteles. Iar cum Brindusa gazduieste provocarea lunii Decembrie 2011 - "DULCE ROMANIE", cu aceste stelute ma alatur si eu de ceilalti participanti.
Ingrediente pentru stelute delicioase:- 250 g faina
- 125 g unt rece
- 100 g zahar
- un ou
- un praf de sare
- 3 linguri miez de nuca macinat
- zahar praf
Punem in vasul de la robot zaharul si untul rece taiat bucatele mici, mixam citeva secunde, dupa care adaugam oul, mixam din nou, adaugam faina cernuta, miezul de nuca si sarea si mixam pina ce vedem ca, compozitia se dezlipeste de pe peretii vasului. Cu compozitia obtinuta, facem o mingiuta, o invelim intr-o folie si o tinem in frigider cel putin jumatate de ora. Eu am tinut-o toata noaptea pentru ca ma durea bratul si nu eram in stare sa fac stelutele. Intindem aluatul, cite o bucata nu tot deodata, pe hirtie de copt, acoperim cu o alta coala si cu sucitorul intindem o foaie cit vrem noi de subtire (concluzia mincatorului cel mare din familie, ca trebuiau facuti mai grosuti), taiem cu formele din dotare, eu cu stelute, punem biscuitii in tava tapetata cu hirtie de copt, am pus deasupra si niste bombonele micute de toate culorile pe care le-am presat usurel, apoi bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute, pina vedeti ca incep sa se rumeneasca un pic.
Ies cam doua tavi jumatate, daca doriti sa-i faceti e bine sa dublati cantitatea de ingrediente, pentru ca nu dureaza mult si "se evapora" in burtici...
Lasam sa se raceasca, dupa care presaram un pic de zahar praf.Nu stiu daca apuc sa mai postez ceva inainte de sarbatori, asa ca va urez de pe acum
"SARBATORI FERICITE, CU SANATATE, PACE SI BUCURII, ALATURI DE CEI DRAGI !"