contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Stele De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


...fortez iarna :))) ...desi nu mi-e chiar dor de ea :P (Bogdi, insa, de-abia o asteapta, hihiii...)
...adevarul este ca voiam sa refac aceste stelute minunate inainte de a intra in postul Craciunului :)))
Le-am facut si anul trecut, in sfanta seara de Ajun, pentru colindatori , alaturi de aromatele prajiturele cu vin rosu, numai ca s-au dus inainte de a apuca eu sa le imortalizez :P
Acum, insa, va invit sa savuram impreuna aceste mici si dragute stelute, sau daca vreti, puteti doar sa retineti ideea si sa le puneti in practica peste o luna, cand va fi, de fapt, momentul lor de glorie :))
Ingrediente pentru cca. 12 bucati:
- 200 g. ciocolata cu lapte sau amaruie
- 100 g. nuci macinate
- 225 unt moale (la temperatura camerei)
- 175 g. zahar
- 1 praf de sare
- 4 oua
- 400-420 g. faina
- 1 lingura cacao
- 1 plic praf de copt (10 g.)
- 6 linguri lapte
- 6-7 linguri visinata
- 150 g. dulceata de visine sau cirese confiate
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se bate untul cu zahar si sare; se inglobeaza pe rand ouale, amestecand bine compozitia, cu mixerul, dupa fiecare ou. Se topeste ciocolata si se adauga in compozitie:


Se amesteca faina cu praful de copt si cacao si se cern deasupra compozitiei de ciocolata; se adauga apoi laptele si nucile macinate:


Cuptorul se incinge la 190 grade C. Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt:


Se coace cca. 20 de minute, dupa care se reduce focul la 180 grade C. si se continua coacerea inca 5-6 minute sau pana cand trece de testul scobitorii :P...il stiti, nu?!...daca atunci cand introduceti o scobitoare in mijlocul blatului, aceasta iese curata, inseamna ca blatul e copt ;)


Se stropeste cu visinata si se lasa la racit. Eu n-am mai facut asta, fiindca am vrut sa pape si Bogdi, dar pentru cei mari, de sarbatori, e ideala varianta asta cu alcohol :)))
Se stanteaza apoi 12 stele mari si 12 stele mici:


Eu am facut treaba asta direct in tava deoarece blatul are o textura minunata, dar e un pic prea fraged, prea pufos pentru a putea fi manevrat ca un blat normal...


Se aseaza stelele mari pe platou:


Se picura un pic de dulceata de visine sau miere, cum am facut eu (am observat prea tarziu ca borcanele mele cu dulceata de visine s-au dus :D), pentru ca stelutele sa se lipeasca unele de altele...


...ceva in genul asta :P


Se picura si pe stelutele mici un pic de miere, asta asa, ca sa adere mai bine ciresele mele glasate, caci altfel nu e nevoie :))

 


Daca folositi dulceata de visine, e simplu...doar asezati o visina in centrul stelutei :)


La final, se pudreaza stelele cu zahar pudra, ca o ninsoare dulce :P


...si se mananca cu pofta, alaturi de un vin fiert, fierbinte...cu care am sa va ademenesc in curand :P


Foarte fine si gustoase, si mai mult de-atat, foarte potrivite pentru atmosfera de vis a sarbatorilor de iarna ce vor veni :)


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com