Steak. Rucola. Cartofi.
articol scris de Povestelnicul blog povestigustoase.com
Dragi cititori ai blogului, continuu seria de posturi laconice despre “cu ce se poate manka un steak”. La capitolul steak nu apare aproape nimic nou: o bucata de spate de purcel, sarea (sarea se pune exact in momentul cand tigaia gril e deja incinsa si bucatile de carnea trebuie sa se alature jarului), piperul si, de data asta, niste parmezan.
Metoda de preparare a acestor cartofi malaieti este si ea, banal de simpla: cartofii se spala, se taie felii si se asezoneaza cu sare, piper, busuioc si cimbrisor uscat. Apoi se amesteca bine cu cativa stropi de ulei de masline, in asa fel incat toata pulberea de condimente sa nimereasca pe cel mai orfan centimetru patrat de miez de cartof. Cu acest alai, cartofii pleaca la cuptor, intr-o tava plata, pentru aproape jumatate de ora. Ii scoateti cand se rumenesc.
La rucola am adugata cateva frunze de salata. Mai departe – putin ulei de masline si o pofta sanatoasa de mancare. Sa va priasca!