Steak De Vita Cu Salata De Spanac Si Cicoare
articol scris de Povestelnicul blog povestigustoase.com
Exista feluri de mancare extrem de simple dar fara de care Povestelnicul nu se poate lipsi o perioada lunga te timp. Este vorba despre carne si despre salata proaspata, fie din ce-o fi ea. Dar daca salata e facuta din frunze proapete de spanac iar carnea este un steak de purcelus sau vitelus si, mai ales, daca prepararea lor dureaza cateva minute mizerabile, atunci tacamul perfect poate arata asa cum veti vedea mai departe. Şi, pe langa toate, demonii gastrici n-au sanse: dupa asa masa copioasa ei sunt neutralizati pentru multa vreme inainte.
Doua bucati de muschiulet de vita au fost prafuite cu piper negru proaspat zdrobit in mojar si putina sare (pe ambele parti), dupa care au fost puse pe tigaia grill incinsa.
Niste legume coapte de ce n-ar merge? Dar pentru ca tigaia potrivita era dejata ocupata cu carnita, legumele le-am gatit intr-o tigaie simpla, fara condimente si fara ulei (dar mai bine sa folositi tigaia gril, ca de cea simpla se cam lipeste).
Intre timp am ingrijit salata. Frunzele proaspete de spanac si frunzele de cicoare aveau sa alcatuiasca o combinatie neasteptat de aromata si suculenta (ca sa nu zic delicioasa pentru toti receptorii). In general, cicoarea a fost o revelatie speciala pentru Povestelnic. Desi la prima vedere pare a fi o floare, “petalele” de cicoare (i se mai spune “andiva” sau cicoare de Bruxelles) sunt de fapt frunze, cu un gust abia deslusit de amar.
La frunzele taiate am pus cateva masline marinate, laolalta cu uleiul condimentat in care au fost. Si putina sare. Deasupa am scurs bine doua felii de lime.
Carnea a stat cam cate 5 minute pe fiecare parte, si asta a fost tot.