Stavrizi Si Dorada
Sursa stavrizi si dorada
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
patru stavrizi si doua dorade si-au croit drum de la cora pana la mine-n cuptor. sa fi stat pe-acolo 20-25 de minute pana au sarit in farfurie cu niste cartofi natur, asezonati cu ceva ulei de masline si usturoi. eu n-am facut decat sa pun alaturi un 3ha roze, sec si bine racit ceea ce va doresc si voua. pofta buna.
ingrediente(pentru 4 persoane):gata in 30 de minute- 4 stavrizi (18 lei kg la cora - minunati)- 2 dorade- 8 cartofi mai mici ca pumnul- 6 catei de usturoi, 3 lamai- sare de mare, ulei de maslinestavrizi si dorade la cuptor cu cartofi natur:- spala pestii bine cu apa rece. sareaza-i cu sare de mare, unge-i cu putin ulei de masline si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. stoarce o lamaie peste ei si da-i la cuptorul incins vreme de 25 de minute.- spala cartofii, taie-i cuburi si pune-i la fiert. cand s-au fiert scurge-i de apa, sareaza-i, stoarce usturoiul peste ei si pune 4-5 linguri de ulei de masline. amesteca totul si imparte-i pe farfurii.- pune pe fiecare farfurie jumatate de lamaie pentru asezonare.tips&tricks:- alege pestii care au ochii limpezi si clari. aia incetosati/insangerati nu-s proaspeti.- stavridul s-a dovedit un peste foarte gustos. mie mi-a placut mai mult decat dorada asa ca-ti recomand stavridul.- fierbe cartofii putin mai mult astfel incat atunci cand ii amesteci sa se sfarame pe la colturi si sa se omogenizeze bine cu uleiul de masline si usturoiul pisat.