Stavrid Cu Ciuperci La Cuptor
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ai nevoie de:
- 1 kg. de stavrid;
- 6 ciuperci;
- o ceapa rosie;
- o capatana de usturoi;
- zeama de la o lamaie;
- 50 gr. de unt;
- cimbru, busuioc, patrunjel, sare, piper.
Lasi pestii la dezghetat si apoi ii cureti de cap si maruntaie, ii speli bine si ii pui pe o hartie absorbanta. Intre timp cureti, speli si toci legumele. Opresti cativa catei de usturoi intregi, necuratati de coaja si-i zdrobesti cu manerul cutitului. Condimentezi pestele cu cate o priza de cimbru, busuioc, sare si piper, atat in exterior, cat si in interior.
Ungi o tava de friptura cu untul, asezi pestii, legumele si jumatate din zeama lamaii. Dai la cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute, la foc potrivit.
Servesti cu zeama de lamaie si patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!