Stangluri Cu Ciocolata
Sursa Stangluri cu ciocolata
articol scris de miha blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru foi avem nevoie de:
6 albusuri
180 g zahar pudra
180 g nuca macinata
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi. :) La sfarsit,nuca macinata.
Compozitia se imparte in jumatate si se coc 2 foi intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 20 de minute.
Cand sunt gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii,se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia.Se pun pe gratar sa se raceasca.
Pentru crema avem nevoie de:
6 galbenusuri
100 g zahar
3 linguri cacao
100 g unt
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema.Se adauga cacao si se pune pe bain-marine,pana incepe sa se ingroase.Se da deoparte si se lasa la racit.
Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura.
Am umplut foile cu 3/4 din crema,restul l-am pus deasupra.
Delicioasa!
Multumesc Laurei ca a gasit-o inaintea mea :)) si lui Carmen ca a impartasit cu noi o asa prajitura minunata. :)