Sta Sa Ploua Cu Chiftele
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
E, normal ca e la misto titlul, filmul imi place la nebunie, de aia mi-a trazint, insa de data asta dau reteta pentru prietena mea Alina, sa vedem daca se incumeta. Pentru gospodacele mele, e ceva banal, deci nu va aventurati sa credeti ca am gatit pitpalaci.
Inainte de reteta, ca trebuie sa ma duc sa vad cata carne era, Alina, iaca ceva cadou.
No bun, dam cantitatile, dupa care e joaca cu pozele.
– 800g carne tocata (amestec, dupa preferinta, merge si doar vita sau miel, dar atunci mai puneti niste ulei, daca nu mancati porc);
– un catel de usturoi mai mic sau jumatate de atel de usturoi mare (50 de grame, aprox);
– o ceapa mare;
– doua oua, marime medie, deci normale la cap asa;
– sare, piper, mult marar sau dupa preferinta, patrunjel, ceva mai iute daca doriti (eu am pus o lingurita de red curry).
In plus, faina amestecata cu malai sau doar faina, in amestec cu malai la foc mic iese mai misto, dar nu e bai nici fara. Asta pentru tavalit chiftelele.
Eu le portionez cu acea cupa de inghetata ca sa iasa egale, apoi le tavalesc prin faina si le prajesc, asta daca sunt de ciuguleala, ca manci in prostie, Daca sunt pentru marinat, le fac la cuptor.
Sper ca e totul destul de clar, asa ca sa trecem la joaca.
Varianta unu, chiftea cu cartof prajit (toate is portii de papusi, apropos, nu luati carne de la Mega, e naspa, aia tocata cel putin, la mine e ultimul rateu la cumparaciuni cu carnea de la ei).
Varianta doi e cu sos de rosii (e super, am mai zis de el, tomato frito), mamaliga si branza.
Ponturi, astea mici merg puse gramada si hap.
Si ultima, un soi de cheeseburger, cu paine prajita, cascaval, rosie, sos de rosii si tabasco.
Modelul hap e ca le cladesti.
Se lasa cu manjeala, dar merge.
rororo