Spuma De Portocale
Sursa Spuma de portocale

articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un desert light, usor de facut, l-as recomanda dupa o masa copioasa sau intr-o zi fierbinte de vara. Vara in general prefer genul acesta de deserturi: gelatine din fructe, inghetate, granite si hihihi, nu cred ca-s singura cu aceste preferinte. Reteta o am de la o amica nordica (finlandeza get beget), mare amatoare de astfel de bunatati.
- 2 oua
- 50 grame de zahar
- 15 gr gelatina (3 plicuri)
- 2 portocale
- esente
Radem portocalele de coaja portocalie si stoarcem sucul intr-o craticioara in care turnam apoi gelatina si-o punem pe foc mediu, mestecand intr-un ca sa nu dea in clocot (se distruge gelatina).
Dupa ce a fiert cam un minut, stingem focul si o lasam sa se raceasca putin. In doua boluri, separam ouale, batem albusurile spuma tare cu putin praf de sare, galbenusurile le mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa, adaugam sucul de portocale racit si semi-inchegat, il integram in crema, adaugam esentele si coaja de portocale(dupa preferinta, puteti folosi vanilie sau portocale pentru o potentare a gustului – eu am preferat esenta de lamaie), mai mixam putin.
Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri (cu grija sa nu se lase spuma) si o asezam in pahare. O tinem la frigider vreo ora sau pana la servire.