Spuma De Leurda Cu Galusti Din Hrisca
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Desi sunt inconjurata de paduri, in weekend am fost sa caut leurda si din pacate tot la cea cumparata am ajuns.
Primavara reteta asta o ador si o tot repet.Puteti sa serviti galustile ca fel principal fara nimic pe langa sau daca doriti cu ceva carne.Eu de data asta am optat pentru prima varianta.
Par multe ingrediente si multa migala, dar nu e chiar asa.
2 rosii uscate
100 ml lapte(1,5%)
800 ml supa legume
250 gr hrisca
200 gr ceapa
200 gr cartofi
1 lingura ulei rapita(nu aveti puteti folosii de floarea soarelui)
1 ou + 1 albus
sare
1 lingurita coriandru tocat
2 legaturi de leurda( a 100 gr)
100 gr smantana
1/2 lamaie
Eu rosiile le-am avut uscate si apoi puse in ulei, iar ca si lapte am folosit de orez.In pozele mele vor aparea cantitati mai mici,fiinca am facut doar jumatate de portie.Dintr-o portie intreaga ies 12 galusti.
Rosiile le-am tocat marunt
si le-am pus sa fiarba impreuna cu laptele si 500 ml supa(asta pentru portia intreaga)
apoi am adaugat hrisca si am lasat sa fiarba in jur de 15 minute la foc mediu.La final am tras de-o parte vasul si am lasat sa se raceasca. Intre timp am curatat ceapa si cartofi , ceapa am tocat-o marunt, iar cartofii i-am taiat cubulete de aproximativ 1 cm grosime. Am pus intr-o tigaie uleiul la incins si am adaugat ceapa si cartofii si i-am lasat sa se inabuse 1 minutel
dupa care am adaugat restul de supa , lasand la foc potrivit sa fiarba in jur de 20 de minute
Cat timp firbeau ceapa cu cartofii am amestecat 1 albus si un ou(cand faceti doar jumatate de portie puneti doar oul intreg) mixand pana devine precum o crema, sau asa ceva
si le-am adaugat peste hrisca racita,
am condimentat cu sare si coriandru si amestecat bine, pana devine o compozitie compacta, precum cea de perisoare. Separat am pus la fiert intr-un vas apa calda si am inceput sa formez galustile.Le-am lasat sa fiarba in jur de 8-10 minute.In momentul in care se ridica sunt gata.
Pana au fiert galustile am tocat leurda, pastrand putina pentru decor
si am adugat-o peste cartofi impreuna cu smantana si o tragem scurt intr-un clocot
La final pasam amestecul de cartofi si leurda pana devine precum o spuma fina.Am sarat si adaugat zeama de la 1/2 lamaie si am servit cu galustile de hrisca.
sunt divine.inca o poza mai in detaliu si ma duc :)