Spumă De Ciocolată
Sursa spumă de ciocolată
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iubesc lămâile! Nu se poate să nu am în casă lămâi!
Iubesc ciocolata! Este atât de elegantă!
Iar dacă ciocolata se combină cu aroma lămâii ... nebunia mea!
Am văzut la Ina o spumă din ciocolată care m-a făcut să stau cu gandul numai la ea. Azi am făcut-o!
Vă poftesc la o porție, mai aaam!
Cum spuneam rețeta am vazut-o la Ina , nu stiu cine a "inventat-o" :D ,de unde a inceput originalul, că m-aș duce personal să felicit persona în cauză. M-am abătut de la câteva reguli impuse de Ina.
Cum ar fi :
Ciocolata nu este una scumpă dar nici ieftină.
Nu am folosit mixerul. Poate nu toată lumea are mixer (exemplu: Eu! :D -e în vacanță)
Vasul în care am făcut spuma nu era din sticlă ci din porțelan.( nu cred că este vre-o diferență)
Ca să te bucuri de o clipă de răsfăț,
Ai nevoie de:
100 g ciocolată neagră ( a mea a avut minim 50 % cacao)
75 ml apă
coajă de lămâie
gheață
Mod de preparare:
Puneți într-un vas gheață. Peste gheață puneți alt vas și începeți distracția!
Tăiați ciocolata bucățele.
Adăugați apa peste ea într-un vas , și topiți la foc mic apoi adăugați coajă rasă de lămâie.
Puneți ciocolata topită în vasul de deasupra gheții și începeți să bateți cu bătătorul sau mixați.
Eu am batut vre-o 3-4 minute nu foarte tare. O să observați ca ciocolata începe să lege după bătător și se deschide ușor la culoare. Este gata atunci când a devenit o spumă pufoasă.
Puneți spuma în ce vreți voi și serviți cu mare poftă!
Poftă bună!