Spuma De Ciocolata Din Doua Ingrediente
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
E deja inutil sa va mai spun ca atunci cand gasesc o reteta care imi place, nu mai am pace pana n-o fac. Deloc. Asa s-a intamplat si in cazul retetei de fata. Am gasit poza preparatului ieri pe Pinterest, am gasit si reteta si am ramas masca. Mde ce? Pai pentru ca titlul retetei suna asa: ‘Cel mai bun mousse de ciocolata, din doar 2 (doua!!!) ingrediente, gata in 5 (cinci!!!) minute’. Ei na. Prea de tot! Nu cred pana nu incerc! Am facut rost de ingrediente (practic doar de unul din ele) si am asteptat cuminte sa treaca noaptea pentru ca sa pot prepara minunatia (noapte care s-a dovedit mai lunga decat credeam si care a fost plina doar de vise cu spume de ciocolata)…
Insa revenind – reteta e de-a dreptul geniala! Eu una in veci pururea n-as fi crezut caaaa… ciocolata + apa = cel mai bun mousse! Foarte consistent, nu poti manca mai mult de un shot mic. Recomand combinarea cu fructe din belsug sau cu creme crude din caju si vanilie <3. Creat de inovatorul Herve This, acest mousse e o idee super practica si rapida pentru a potoli setea de dulce.
Toata ideea e sa folositi o ciocolata de calitate (eu am optat pentru Rapunzel BIO cu zahar Rapadura brun nerafinat) cu minim 70% cacao si sa nu mixati spuma mai mult decat trebuie pentru ca va deveni zdronturoasa (nu-mi vine alt sinonim in cap, pe-aici asa se spune ) Nu stiu daca functioneaza cu ciocolata alba sau cu lapte. Nici nu m-a prea interesat deoarece nu consum varietatile astea.
Spuma de ciocolata (4-6 portii mici)
-
265 g ciocolata neagra
-
240 ml apa plata
-
Intr-un bol se pune gheata iar deasura lui, un bol de sticla mai incapator. Fundul bolului de sticla trebie sa atinga gheata.
-
Ciocolata rupta bucatele se topeste cu apa intr-un vas, la foc moderat, amestecand incntinuu.
-
Se toarna amestecul topit in bolul de sticla si cu mixerul de mana dat pe treapta cea mai mica se amesteca pret de 5-6 minute incontinuu, pana cand se atinge textura aerata, pufoasa si densa de spuma.
-
Se ia cu lingura, se imparte in boluri sau pahare si se serveste pe loc sau se da la frigider.
Imaginea din stanga: Spuma de ciocolata cand e gata. Dreapta: spuma de ciocolata la un minut dupa ce e gata, numai buna de luat cu lingura.
Si la asa post delicios nu putea lipsi cupcake <3 Usor amuzata, ca de obicei Iubirea vietii mele!