Spuma De Capsuni
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
A inceput sezonul capsunilor si al rasfatului, asadar astazi am pregatit o spuma de capsuni absolut delicioasa. Pe motiv ca imi mai trebuie poze si in alte ipostaze, cu alte decoratiuni, sotul a propus sa o mai repet zilele viitoare :-)))
Ingrediente pentru o portie:
Spalam capsunile, le curatam de codite si frunzulite. Le scurgem de apa.
Separam albusul de galbenus (din galbenus putem realiza o masca de par excelenta pentru volum). Batem spuma albusul.
Pastram 3 capsuni mici pentru decor, pe care le feliem subtire. Peste albus adaugam capusinile taiate in 2 sau in 4. Le amestecam cu 2 lingurite de zahar si le amestecam cu mixerul timp de 5-10 secunde, nu mai multe, altfel se inmoaie spuma de albus. Vom avea in spuma si bucati mai mari de capsuni, ceea ce este o supriza placuta pentru cel ce o serveste. Turnam spuma obtinuta in cupa si o decoram cu capsuni si ciocolata rasa sau cacao. Se tine la frigider pana in momentul servirii.