Spuma De Branza Cu Capsuni Si Cirese
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Preparare: 20'
Portii: 6
Ingrediente:
125g zahar pudra,
250g branza de vaci,
200ml frisca lichida,
100g mascarpone,
200g capsuni,
200g cirese.
Mod de preparare:
1. Branza de vaci se amesteca cu zaharul.
Eu am folosit 200g de branza si smantana de la Delaco, ca doar de-asta aveam, dar am frecat-o cu zaharul si a fost minunata.
Frisca lichida se bate pana se intareste si se adauga cate o lingura de mascarpone pana se termina.
Se adauga branza cu zaharul si se mai amesteca putin.
Se umplu paharele-6 pahare mici- treisferturi cu spuma de branza si se pun capsunile-spalate, curatate, uscate si taiate-n doua deasupra spumei. Si cu o capsuna intreaga in mijloc.
Sau cirese fara samburi, spalate si uscate.
Se pudreaza cu zahar daca vreti. Eu nu am vrut.
In schimb am zdrobit o mana de capsuni si am turnat zeama peste capsunile taiate din pahar.
La fel am procedat si cu ciresele.
Se serveste imediat.
Daca le vreti si pe a doua zi, va sfatuiesc sa folositi un plic de Tort Jelee Rosu de la Dr. Oetkr si sa-l turnati peste fructe.
Sigur ca se preteaza si cu zmeura, coacaze sau afine, dar eu am folosit fructele lunii iunie: capsuni si cirese.
Eu prefer capsunile, asa ca cea cu cirese a fost a sotului meu ;-)
Tudor nu mananca decat banane, deci ne-am saturat :D