Sprot Prajit
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Sprot, hamsii ... albitura cum s-ar zice, le mananc prajite mai rar acasa si mai des la mare sau pe la festivaluri :). Iata cum le gatesc eu, mi se pare mai sanatos asa decat prajite in baie de ulei.
Mod preparare:
Sprotul l-am spalat bine si l-am tinut cam 1 ora in apa rece ( era sarat) si -am sters cu cateva servete de hartie. L-am piperat si pentru a-mi usura munca , l-am pus intr-o punga am adaugat faina , am rasucit la capat punga si am amestecat bine.
In tava mare de la aragaz am pus putin ulei , am pus sprotul din punga ( l-am scuturat bine de faina) si am bagat tava in cuptorul incins la temperatura mare.
Dupa 10 minute era gata.
Am papat cu mujdei de usturoi ,lamaie si bineinteles bere . Sper sa-l peparati si voi asa, se face repede.