Spoon Is Back In Business! (salată Tropicală De Morcovi şi Stafide)
articol scris de martisor blog spoonschallenge.blogspot.com
Cu puţin noroc se apucă de treabă - se reapucă de treabă - şi nu mai absentează. Da, despre lingură vorbim :) Poate va începe să iasă înapoi tot timpul care până acum s-a ascuns în sac. Aşa îmi doresc! Pentru că atât timp cât voi avea nevoie să mă hrănesc ca să exist, va exista şi pasiunea mea pentru gătit.
Să-mi suflec mâinile, atunci. Pentru că suntem în post, provocarea mea e să gătesc mâncare vegetariană, şi eventual raw. Cum eu nu am de fel aplecare pentru un astfel de regim - I'll always be a meat addicted - şi pentru că de carbohidraţi nu ai încotro să fugi în asemenea situaţiune, m-am apucat de cercetat combinaţii de salate.
Iacă o idee: salată tropicală de morcovi şi stafide
Am folosit:
- 400g de morcovi, adică vreo 3 morcovi potriviţi;
- 50-70g de stafide, adică o mănuţă nu foarte plină;
- 200g cuburi de ananas din compot, cred că e (mai) delicios cel proaspăt;
La care am făcut sos din:
- 2 linguri unt de alune;
- 3 linguri de maioneză sau chiar mai multă. În funcţie de cât de light e, mi-am zis eu. Ideea e că ar fi trebuit să folosesc cam o jumătate de pahar de iaurt (50ml), dar cum spuneam că suntem vegetarieni stricţi...
- un praf de scorţişoară;
- sare şi piper.
Am curăţat morcovii, i-am dat pe răzătoare şi i-am amestecat într-o salatieră cu stafidele si bucăţile de ananas. Într-un bol separat am pregătit sosul. Mai întâi am încălzit la microunde untul de alune, apoi l-am frecat cu sare şi piper, am adăugat praful de scorţişoară şi am amestecat cu maioneza.
Am turnat sosul peste compoziţia de morcovi şi am mestecat bine. E mai bună dacă o ţii jumătate de oră la frigider înainte să o serveşti. Salata!
Mi s-a părut absolut delicioasă! Dacă n-ar fi fost să respect regimul vegetarian (de post), aş fi pus în ea şi o mână de cuburi de piept de pui. Ar fi fost şi mai şi!