contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spirale Pizza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ati pregatit cosul de picnic?
Nu il inchideti!
Nu este inca gata!
Lipsesc apetisantele spirale pizza pe care vi le propun si care se pregatesc intr-un timp record dar vor fi sigur apreciate.



Pregatiti la indemina:
- un pachet aluat foietaj 500 grame
- ketchup iute
- o lingura ulei de masline
- 200 grame bacon
- 200 grame brinza pecorino
- 100 grame masline kalamata fara simburi
- o lingurita seminte chimen
- o lingurita oregano
- un galbenus
- o lingurita de lapte
- sare, dupa gust
Totul va merge rapid daca veti lasa aluatul foietaj la decongelat de seara in frigider.
Restul e floare la ureche!
Se intinde aluatul pe blatul mesei si se unge din belsug cu ketchup iute peste care asezam una linga cealalta feliile de bacon.

Se rade pe razatoarea mare brinza pecorino.

Nu pierdem timpul si presaram 3/4 din cantitatea rezultata peste bacon.

Imprastiem deasupra semintele de chimen, maslinele taiate rondele dind o tusa finala cu oregano maruntit.
Stropim cu uleiul de masline apoi rasucim strins sub forma unui sul.

Cu un cutit ascutit portionam aluatul pregatit in bucati de maxim doi centimetri latime pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, luind ca baza suprafata taiata.
Se amesteca galbenusul cu un praf de sare si lingurita de lapte dupa care ungem cu ajutorul unei pensule suprafata superioara a spiralelor.
Presaram si restul de brinza pecorino apoi introducem tava in cuptorul incalzit la 220 de grade Celsius.
Vor fi gata in maxim 30 de minute insa veti sti sigur ca s-au copt cind din cupttor va razbate un miros apetisant, condimentat, iar spiralele vor fi capatat o culoare rumena.
Lipsesc citeva faze foto, pentru ca ma aflam in contratimp, insa cred ca explicatiile mele sint clare.
Sint delicioase si vor completa excelent gratarul pe care doriti sa il pregatiti in minivacanta de 1 Mai.
Timp bun sa aveti, sa petreceti cum va doriti, savurind cu placere - atunci cind foamea va va da tircoale - aperitivele pregatite.