contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spirale Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
150 ml lapte
1 plic zahar vaniliat
Pentru umplutura:
250 g mere
100 g zahar
1 lingurita suc de lamaie
1 plic budinca de vanilie


Mmm sunt atat de bune ... sau off iar am mancat seara :)). Azi nu am facut nimic de mancare, asa ca mai spre seara am incercat aceste spirale dulci si pufoase. Reteta am luat-o de peun blog putin modificata.

Mod preparare:

Fac o paranteza si precizez ca aceasta reteta se poate face aproape cu orice fruct... reteta initiala era cu cirese.
Pentru deasupra:
zahar pudra
Frecam drojdia cu putin zahar, 1 lingurita  si 3-4 linguri de lapte si o lasam sa creasca. Amestecam restul ingredientelor, adaugam drojdia si framantam 5 minute pana obtinem un aluat omogen. In reteta originala erau doar 200 ml iaurt... eu am pus atat si aluatul era foarte tare asa ca am adaugat lapte.

Acoperim si lasam sa dospeasca 45 de minute.
Intre timp pregatim umplutura; curatam merele de coaja si samburi si le dam prin razatoarea mica ( dupa curatare trebuie sa aiba 250 g). Adaugam zaharul si sucul de lamaie si fierbe,m 5 minute. Separat dizolvam budinca in 4 linguri de apa rece si o adaugam la mere . Amestecam repede, atentie se intareste imediat. Lasam sa se raceasca.

Intre timp aluatul a dospit frumos.

Il intindem pe o planseta unsa cu ulei ( lucram cu mainile unse cu ulei) intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 6-8 mm. Punem umplutura si o intindem cu un cutit cu lama lata. Il impaturam ; il impartim vizual in 3 , luam 1/3 si o aducem peste a 2-a , apoi cea de-a 3-a o aducem peste prima. Taiem cu miscari ferme :), felii de 2-3 cm latime. Le rasucim frumos si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.


Coacem in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la foc mic.

Presaram deasupra zahar pudra si servim. 

PP



Reteta recomandata de amalia-mylife.blogspot.com