Spirala Cu Spanac Si Branza
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Ingrediente pentru ciulama: 6 linguri ulei, 4 linguri faina.
Se amesteca uleiul cu faina intr-o craticioara, se pun pe foc amestecand intruna, pana fac balonase, apoi se lasa sa se raceasca.
Se intinde aluatul cu vergeaua pe blatul de lucru gros de 2-3 cm si se unge cu ciulamaua rece pe care am pregatit-o initial, se ruleaza si se da la frigider 1 ora.
Dupa 1 ora de stat la rece, se scoate aluatul si se imparte in 2. Facem 2 spirale.
Pregatim umplutura.
Ingrediente pentru umplutura:
- 600 gr spanac
-200 gr branza telemea de vaci
-1 ou
-2 linguri de pesmet
-1 galbenus de ou si 1 lingura de lapte pentru uns
-mac pentru presarat pe deasupra
Oparim spanacul.
Scurgem spanacul de apa si il lasam sa se raceasca bine, apoi il tocam cu cutitul.
Branza si oul se maruntesc bine cu o furculita.
Se adauga pesmetul.
Aluatul intins pe blatul de lucru il taiem fasii lungi.
Punem amestecul de branza si spanac pregatit, pe fasiile de aluat.
Rulam pe fiecare in parte.
Formam o spirala.
Iata spirala minunata...
Ungem cu galbenus de ou si lapte si presaram mac pe deasupra.
Coacem spirala in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 35 de minute.