contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spirala Cu Spanac Si Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 

 

Ingrediente pentru aluat: 12 linguri de ulei, 12 linguri de apa minerala, 1 ou, 1/2 lingurita de sare, 1/2 plic praf de copt, faina cat cuprinde.
Se amesteca ingredientele de mai sus pana se formeaza o bila elasteca de aluat.

Ingrediente pentru ciulama: 6 linguri ulei, 4 linguri faina.
Se amesteca uleiul cu faina intr-o craticioara, se pun pe foc amestecand intruna, pana fac balonase, apoi se lasa sa se raceasca.
Se intinde aluatul cu vergeaua pe blatul de lucru gros de 2-3 cm si se unge cu ciulamaua rece pe care am pregatit-o initial, se ruleaza si se da la frigider 1 ora.

 

Dupa 1 ora de stat la rece, se scoate aluatul si se imparte in 2. Facem 2 spirale.

 

Pregatim umplutura.
Ingrediente pentru umplutura:
- 600 gr spanac
-200 gr branza telemea de vaci
-1 ou
-2 linguri de pesmet
-1 galbenus de ou si 1 lingura de lapte pentru uns
-mac pentru presarat pe deasupra
Oparim spanacul.

Scurgem spanacul de apa si il lasam sa se raceasca bine, apoi il tocam cu cutitul.

Branza si oul se maruntesc bine cu o furculita.

Se adauga pesmetul.

Aluatul intins pe blatul de lucru il taiem fasii lungi.

Punem amestecul de branza si spanac pregatit, pe fasiile de aluat.

Rulam pe fiecare in parte.

Formam o spirala.

Iata spirala minunata...

Ungem cu galbenus de ou si lapte si presaram mac pe deasupra.

Coacem spirala in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 35 de minute.

 

Sanatos si delicios!

Articol recomandat de lily-musat.blogspot.com