Spinare De Miel Cu Mazare Galbena
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu
Spinare de miel cu mazare galbena este un deliciu sublim. Acompaniata de sos din iaurt cu usturoi si un strop de dulceata de meriosare, o mancarica de mazare galbena si niste carnita de miel aromata si suculenta, e o mancare ce se cere a fi mancata la modul barbar, direct cu mana din tava. Deliciu!
Ingrediente pentru reteta de Spinare de miel cu mazare galbena
- 1 spinare de mielut
- 2 cepe rosii
- 300-400 gr mazare galbena
- 1 lingurita seminte de chimion
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 1 betisor scortisoara
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 2 ardei iuti rosii sau ochi de pasare
- 2 lingurite sare de mare
- 1 lingurita seminte de rozmarin
- zeama de la 1 lime
- 3 linguri otet balsamic
- 1/2 lingurita tumeric
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 200 gr prune uscate
- cateva linguri de dulceata de merisoare
- sos de iaurt
- coriandru sau patrunjel frunze
Mod de preparare pentru reteta de Spinare de miel cu mazare galbena
Taiati spinarea de miel in cateva bucati si puneti-le intr-un bol. Intr-un mojar spargeti semintele de chimion, fenicul, piper negru si ardeii iuti impreuna cu cateva linguri de ulei. Cu acest amestec frecati carnea de miel, apoi lasati-o la rece 1-2 ore. Cand a expirat timpul, treceti fiecare bucata de carne prin faina si perpeliti-o usor pe toate partile intr-o tigaie incinsa cu ulei.
Mazarea galbena o fierbeti in putina apa cu sare, apoi o scurgeti. Intr-o cratita incingeti cateva linguri de ulei si caliti ceapa rosie tocata. Adaugati un strop de boia de ardei dulce, putin tumeric si otet basamic. Aruncati in cratita o cana de apa rece si mazarea galbena fiarta. Amestecati si lasati pe foc pana scade si se ingroasa, ca un sos. Trageti de pe foc, puneti betisorul de scortioasa si acoperiti cu un capac. Asezonati cu sare de mare.
Intr-un vas termorezistent sau o tava mare puneti carnea de miel, stropiti-o cu zeama de la lime si acoperiti-o cu un start de mazare galbena. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati la cuptor pentru o ora, o ora si jumatate la foc molcom. Cu cateva minute inainte de a fi gata adaugati prunele uscate si amestecati usor. Daca vi se pare ca mai e nevoie de putin lichid, adaugati apa rece.
Serviti spinarea de miel cu mazare galbena alaturi de un sos de iaurt cu usturoi si coriandru sau patrunjel verde tocat si o lingura de dulceata de merisoare. Totul cu lipie prajita pe gril.
Delicios!!!
Acest articol Spinare de miel cu mazare galbena apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.