Spicy Ricotta & Peperoncino La Cuptor
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
My comfort food… Imi place la nebunie sa pregatesc ricotta la cuptor, mai ales duminica seara. Atunci simt acut nevoia de a savura ceva simplu si delicios, cu iz fals complicat, dar atat de usor de gatit… Pregatirea dureaza maxim 5 minute, de restul se ocupa cuptorul
250 g branza ricotta (urda)
1 crenguta rozmarin
6-7 catei usturoi + 2-3 catei usturoi taiati felii subtiri
1 frunza de dafin
1-2 lgt peperoncino
1 lgt bobite de piper + 1/2 lgt boabe de coriandru, usor zdrobite
fleur de sel, piper proaspat macinat; 3-4 lg ulei de masline
Punem ricotta intr-un vas pentru cuptor, cu capac, sau intr-un vas ce urmeaza a fi acoperit cu folie de aluminiu. Incingem cuptorul la 200 grade C. Punem in tava, langa ricotta, cateii de usturoi intregi, rozmarinul si frunza de dafin. Punem peste ricotta feliile subtiri de usturoi, 3-4 lg ulei de masline, peperoncino. Presaram cu bobitele de piper si coriandrul, asezonam cu sare si piper proaspat macinat, acoperim cu un capac sau cu folie de aluminiu.
Introducem vasul in cuptor aprox 20 minute. Servim imediat, cu o salata delicioasa. Pofta buna!
delicioasa.com
Related posts:
- Perfect chocolate ricotta muffins
- Fasole black eyed cu leurda & lime
- Urda cu coriandru – la cuptor
- Sunshine pancakes: clatite cu lamaie, ricotta & mac