Spicy Chocolate Cake - Prajitura Cu Ciocolata Si Piper
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De vreo 2 - 3 ani ma batea gandul sa fac o prajitura picanta, dar am tot amanat. Asta pana de curand, cand am primit de la o prietena o ciocolata cu chili si m-am hotarat instantaneu sa o prestez. Asa ca, daca aveti gusturi
Blat
- 5 galbenusuri
- 2 albusuri
- 70 g zahar tos
- 50 g zahar brut pudra
- 100 g faina
- 3 lgt cu varf cacao
- 1 lgt rasa praf de copt
- 1 si 1/2 lgt piper cayenne
Glazura:
- 90 g ciocolata amaruie (75 % cacao)
- 1 lgt ulei
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spume cu zaharul tos.
4. Mixam galbenusurile spuma cu zaharul brut.
5. Amestecam usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile.
6. Faina, praful de copt, cacaoa, si piperul cayenne, apoi incorporam totul in ouale batute cu ajutorul spatulei.
7. Punem compozitia intr-o tava (eu am avut o tava conica cu baza tapetata cu hartie de copt) introducem in cuptor pana cand trece testul scobitorii, la mine a durat 30 min.
Glazura:
Punem ciocolata impreuna cu uleiul intr-un vas pe baie de aburi si o topim. Glazuram apoi prajitura racita.
Nota!
1. Puneti piper cayenne dupa gust, eu am pus cate 1/2 de lingurita odata, am amestecat, apoi am gustat.
2. Daca nu gasiti piper cayenne puneti pudra de chili.
3. Reducand cantitatea din blat, puteti pune piper cayenne si in glazura de ciocolata. ;)
Piperul Cayenne este de fapt o pudra de ardei iute.
Piperul Cayenne este de fapt o pudra de ardei iute.