contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spezzatino Con Funghi E Polenta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Spezzatino sau mincarica (tocanita) de carne de vita cu ciuperci si mamaliguta.
Ingredientele folosite de mine:
* 750 g pulpa de vitel
* 3 morcovi
* 2 catei de usturoi
* 150 g ciuperci
* 3 linguri ulei de masline
* 3 linguri suc de rosii
* 4 foi de dafin
* un pahar de vin alb sec
* un cub knorr
* sare dupa gust
* piper negru macinat
Spalam si taiem carnea cuburele nici prea mici, nici prea mari

 

Curatim morcovii si usturoiul, morcovii ii taiem in patru pe lungime, apoi facem cuburele, usturoiul il taiem marunt si le prajim putin in uleiul fierbinte.


Adaugam carnea si o lasam pina scade apa lasata si se prajeste un pic. "Imbatam" cu vin carnea de vita (eu am avut Cotnari alb de la Iasi), invirtim in oala pina vedem ca s-a evaporat vinul (nu tot timpul, doar din cind in cind, ca sa nu se lipeasca)...
Intr-o craticioara punem jumatate de litru de apa la fiert si cind aceasta da in clocot, adaugam cubuletul de knorr

iar in acest moment saram si piperam dupa gust, acoperim carnea cu supa de knorr si lasam la foc mijlociu timp de doua ore.
Intre timp, spalam si taiem ciupercutele (vedeti ce frumoase sint, proaspat culese din gradina)
in ultimele 20 de minute, adaugam ciupercile, foile de dafin si cele trei linguri cu suc de rosii

 

aveti grija sa nu scada prea tare, trebuie sa ramina un sosulet delicios, care il vom pune peste mamaliguta.
Servim cald cu mamaliguta calda (mamaliguta fiecare o face dupa reteta proprie).
Inca un sfat: mincarea e calda si nu mincati ca mine fara sa va opriti... ca dupa aia... o patiti...
Pofta buna !!!

 



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com