Specialitate De Pui Cu Legume
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi, desi nu aveam in plan decat sa stau linistita sa-mi treaca gripa asta afurisita, bineinteles ca nu am avut nici un spor. Taica'meu a scos o punga de pulpe din congelator si mi-a zis scurt: "Fa mancare!" No further comments accepted :))
Asa ca, am luat un inspirator - una din cartile de bucate pe care le mai rasfoiesc din cand in cand - si m-am pus pe bucatarit.
Asadar am avut nevoie de: 3 pulpe de pui, un cartof foarte mare, 2 cepe, un morcov, 4 oua, 100 g cascaval, 50 g unt, sare, piper, arome, patrunjel verde, 200 g ciuperci, o bucata de ardei rosu, untura de porc pentru calit ceapa.
Ciupercile se taie felii subtiri, cartofii se taie cubulete sau felii, morcovul si ceapa se spala, se curata si se taie rondele.
Morcovul si ceapa se trag putin intr-o tigaie cu ulei - eu am folosit untura de porc, si a dat un gust excelent mancarii.
Intr-o tava care merge la cuptor se pune ceapa si morcovul, inclusiv grasimea, apoi cartofii, apoi ciupercile, iar la urma pulpele de pui. Peste toate se da sare, piper, alte arome. Pe deasupra pulpelor se pune unt topit, apoi se adauga mancarii un pahar de apa.
Se da la cuptorul incins la 180 de grade, cu folie peste tava timp de 30 de minute. Dupa aceea se scoate folia si se lasa la cuptor sa se rumeneasca pulpele pe deasupra.
Intre timp, ouale se bat intr-un castronel, se adauga cascavalul taiat cubulete mici, 2-3 fasii de ardei rosu taiate tot cubulete si patrunjelul tocat.
Cand mancarea din cuptor e aproape gata, se adauga sosul de ou si cascaval peste pulpe si se mai lasa cateva minute. In total eu am lasat tava la cuptor cam o ora si un sfert.
Se serveste cu salata de sezon sau cu muraturi.
Este savuroasa aceasta combinatie de legume, ou si carne de pasare!
Pofta buna! :)
Si reteta de baza.
Asa ca, am luat un inspirator - una din cartile de bucate pe care le mai rasfoiesc din cand in cand - si m-am pus pe bucatarit.
Asadar am avut nevoie de: 3 pulpe de pui, un cartof foarte mare, 2 cepe, un morcov, 4 oua, 100 g cascaval, 50 g unt, sare, piper, arome, patrunjel verde, 200 g ciuperci, o bucata de ardei rosu, untura de porc pentru calit ceapa.
Ciupercile se taie felii subtiri, cartofii se taie cubulete sau felii, morcovul si ceapa se spala, se curata si se taie rondele.
Morcovul si ceapa se trag putin intr-o tigaie cu ulei - eu am folosit untura de porc, si a dat un gust excelent mancarii.
Intr-o tava care merge la cuptor se pune ceapa si morcovul, inclusiv grasimea, apoi cartofii, apoi ciupercile, iar la urma pulpele de pui. Peste toate se da sare, piper, alte arome. Pe deasupra pulpelor se pune unt topit, apoi se adauga mancarii un pahar de apa.
Se da la cuptorul incins la 180 de grade, cu folie peste tava timp de 30 de minute. Dupa aceea se scoate folia si se lasa la cuptor sa se rumeneasca pulpele pe deasupra.
Intre timp, ouale se bat intr-un castronel, se adauga cascavalul taiat cubulete mici, 2-3 fasii de ardei rosu taiate tot cubulete si patrunjelul tocat.
Cand mancarea din cuptor e aproape gata, se adauga sosul de ou si cascaval peste pulpe si se mai lasa cateva minute. In total eu am lasat tava la cuptor cam o ora si un sfert.
Se serveste cu salata de sezon sau cu muraturi.
Este savuroasa aceasta combinatie de legume, ou si carne de pasare!
Pofta buna! :)
Si reteta de baza.