contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spata De Porc Rulata Si Aromata, In Cuisoare Atarnata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza

  N-am mai gatit de ceva vreme niste porc delicios la cuptor. Spata de porc la cuptor e una din favoritele mele. Na, nu mananc sanatos, nu sunt adepta unor stiluri culinare clar definite, incatusate in norme, principii, reguli.... Eu si implicit ai mei manancam diversificat, alimente din toate categoriile, avand insa grija sa nu facem excese. Cred ca pana la urma asta e cheia succesului... sa mananci din toate, cate putin, fara excese si mai ales, fara constringeri. Dar nu e cazul, aici, sa fac eu apologia mancatului din toate, fara excese. Poate ca va fi tema unei alte scrieri pe blog, chiar de stiu ca imi voi ridica, iarasi, cativa "fani" in cap sau si mai rau... niste bube :)) But, this is life! Nu poti multumi pe toata lumea... Iar cine ma cunoaste stie ca never nu pot fi redusa la tacere si never nu voi fi incatusata in niste canoane doar pentru a fi "in gasca" sau " in rand cu moda/trendul/galaxia"...
   
   Dar...  sa va vorbesc de spata asta de porc....

  Asadar ingrediente:
  • 1 kg spata de porc
  • ulei de masline
  • 150 ml apa rece
  • 3 lingurite boia de ardei dulce
  • 1 lingurita paprika
  • 2 lingurite praf de usturoi
  • 1 lingurita nucsoara
  • 100 gr cascaval
  • 1/2 ardei gras
  • sare de mare
  • ierburi aromate, eu am avut iraniene
  • 12 cuisoare
  • 1 picatura ulei esential de cimbru Solaris
    Spata de porc o tai in doua pe lungime, pentru a o despica si a obtine o bucata de aceeasi grosime pe care mai apoi o poti rula. O ungi bine cu ulei de masline, arunci peste boiaua de ardei, paprika, praful de usturoi si nucsoara si o masezi bine de tot. Apoi o rulezi, o pui intr-un bol, acoperi cu un capac sau folie alimentara si lasi peste noapte la rece. 
    A doua zi o desfaci, pui pe toata suprafata ei felii subtiri de cascaval, fasiute de ardei gras si ierburile aromate. Rulezi, strangi bine si legi cu sfoara. Din loc in loc infingi cuisoare
    Pui bucata de carne intr-o tava potrivita, stropesti bine cu ulei de masline amestecat cu 1 picatura ulei esential de cimbru Solaris, acoperit tava cu o folie de aluminiu si dai la cuptor, la foc moderat cam 2 ore. Verifici spata cu termometrul de friptura, pentru a fi sigur ca e bine facuta. 


   Taiati felii si serviti calda. 
   Noi am papat cu cartofi cu malai si mazare sotata in unt! O nebunie! 
  Cu reteta asta m-am decis sa particip la concursul organizat de Teo si Afaf. Oh, ce mi-ar place sa castig rasnita aia superb reconditionata! De saruri... nici nu mai pomenesc!




Pofta buna!