Spata De Porc Impletita, La Cuptor
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ingrediente:
* 1 kg spata de porc
Pentru marinata:
* 250 ml vin alb sec * 4 catei de usturoi pisati
* 4 linguri ulei de masline * 3 cepe mijlocii taiate felii
* zeama de la o lamaie * 2 foi de dafin
* piper macinat * boia de ardei dulce * sare
Mod de preparare:
Spata se taie bucati de carne cat mai lungi dar nu foarte groase. Se sectioneaza bucatile in trei fasii, pe lungime, lasand un capat de bucata netaiat. Apoi se impletesc fasiile si se prind cu scobitori.
Se pregateste marinata din ingredientele mentionate, se amesteca bine Se adauga spata de porc impletita in marinata si se lasa la macerat 2-3 ore in frigider. Se pregateste tava pentru cuptor. Eu folosesc punga Maggi pentru orice fripura. Iese foarte frumos rumenita, iar timpul de stat la cuptor este mai mic. Se serveste alaturi de o garnitura de cartofi sau de orez si o salata alaturi.