contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spata De Porc Cu Cartofi Si Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am cumparat o bucata de spata de porc si am facut-o la cuptor de data aceasta.

Avem nevoie de:

  • 900 g- 1 kg de spata de porc
  • sare/piper dupa gust (folositi cam 1 lingurita de sare)
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi mari
  • 1 ceapa taiata mare
  • 1 vin alb( optional dar merge bine)
  • 2 catei de usturoi

1. Se sareaza si pipereaza spata. Se prajeste in tigaie pe ambele parti cate 4 minute, apoi se pune in tava si se da la cuptor invelita in staniol cam 40 min pana la 1 ora, la foc mic. Urmariti sa nu se prinda sau sa se arda la sfarsitul timpului in cuptor. Daca nu lasa destula grasime adaugati putin ulei.

2. Cartofii si morcovii se spala, se fierb de jumatate (sau pana intra furculita in ei-stiu asta nu  e de jumatate, e aproape de tot).

3. Dupa o ora se ia staniolul de pe carne, se adauga morcovii, cartofii, ceapa si usturoiul pisat in tava si se pune si putin ulei de masline peste ei.

Se mai da la cuptor pana cartofii au o crusta frumoasa aurie. (Se poate adauga si putin vin alb in tava, mie imi place sa adaug vin cam la orice:) Carnea va fi facuta foarte bine si se va desprinde cu furculita, neffind nevoie de cutit.

Serviti cu salata de varza sau chiar varza murata.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com