contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sparanghel Salbatic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Desi prefer sa cumpar produse locale,cîteodata trebuie sa mai apelez si la produsele vecinilor.De la italienii mei preferati din piata,cumpar lamîi,ceapa de apa,alte fructe si legume,ca na,la ei se fac mai repede :D.Le aduc din partea de jos a Italiei(Sicilia,Calabria...).Tot de la ei am cumparat si sparanghel salbatic ,acu' vreo luna,atunci cînd l-am si facut.Nimic spectaculos,doar ca pîna atunci nu mai mîncasem sparanghel salbatic.Pentru cei care adora aceasta leguma,sparanghelul asta subtirel,fraged si tare firav ca aspect,este un deliciu.Nu trebuie curatat,doar aburit sau grilat,tras scurt într-un strop de ulei,eventual stropit cu cîteva picaturi de suc de lamîie...este suficient.Se poate servi ca garnitura,sau savura asa simplu.Bineînteles ca se poate face si o salata,o tarta,omleta,sau înfasurat în costita feliata foarte subtire si copt,etc..etc.Eu l-am stropit cu ulei de masine,si l-am tinut doar scurt sub gratarul cuptorului,apoi am presarat deasupra pecorino romano razuit.Simplu si delicios!

 


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com