contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sparanghel La GrĂtar Cu Ou Posat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sparanghelul sau asparagus (în limba latină) sau aspharagos (în limba greacă), denumit şi  hrana regilor ,   apărut şi pe la noi prin magazine, este este o plantă atât de versatilă  putând fi gătit într-o multitudine de moduri: fiert în apă, prăjit la grătar sau în ulei, la aburi sau copt în cuptor. În general lumea se cam fereşte de această legumă, motivul fiind,  în mare parte, că nu ştie  să-l gătească dar şi preţul destul de ridicat.  Acum, cu ajutorul internetului, descoperim o multitudine de reţete, aşa că unul dintre motive nu mai este un impediment pentru a-l preparara. 





Ingrediente pentru 3 persoane:
- 600 g sparanghel 
- 3 ouă
- 80 ml oţet 
- 1 lingură oţet balsamic
- 1 lingură ulei de măsline
- o linguriţă muştar boabe franţuzesc 
- 50 g  parmezan
- 3 linguriţe ulei de măsline cu chilli
- sare de mare
- piper

Sparanghelul se opăreşte în apă clocotită sărată, timp de 1 - 2 minute. Se aşează apoi pe un grătar încins unde se frige timp de 2 - 3 minute pe fiecare parte. 
Din oţet, ulei de măsline, muştar boabe, sare de mare şi piper se prepară o vinegretta cu care se va stropi sparanghelul.


Într-o oală încăpătoare se pun  la fiert 2 litri de apă, sare şi 80 ml  oţet. Când începe să fiarbă, dar nu să clocotească,  se sparge câte un ou într-o ceşcuţă şi i se dă drumul în apa fierbinte (se pune numai câte un ou în apă). Cu ajutorul unei linguri se trece pe sub el, adunând eventualul albuş în jurul gălbenuşului. Se trage oala deoparte şi se lasă fiecare ou câte 3 minute apoi se scoate uşor cu o paletă cu găuri. 


Peste fiecare porţie de sparanghel se pune câte un ou posat, o linguriţă ulei de măsline cu chilli şi se presară parmezan.


Poftă bună!