Sparanghel Gratinat
Sursa SPARANGHEL GRATINAT
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De mult timp am vrut sa incercam aceasta leguma bogata in acid folic, potasiu, fibre si vitaminele A, B6 si C. Iata o idee:
Ce iti trebuie pentru 2 portii (poza 1):
- un manunchi de sparaghel (500 gr)
- 200 ml lapte
- 200 ml smantana dulce (de gatit)
- 200 gr cascaval
- 30 gr unt
- sare, piper
Plan de lucru:
- Spalam si curatam sparaghelul.
- Preparam sosul: topim untul, apoi adaugam laptele si smantana lichida dulce (poza 2). Lasam pe foc 2-3 minute.
- asezam sparanghelul intr-un vas (tava) uns (a) cu unt, acoperim cu sosul alb (poza 3). Presaram cascavalul razuit (poza 4). Lasam la cuptor pentru 30 minute (poza 5).
- pofta buna! ( poza 6)
Timp de preparare: 45 minute
Pret: 8 lei/portia (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A6. Preparate fara carne