Sparanghel Cu Pui Stir-fry (asparagus With Chicken Stir - Fry)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Postul de azi poate face parte din ciclul "Ce minunatii am mai gasit prin piete". Nu mi-a venit sa cred cand azi, pe o taraba am zarit manunchiuri de sparanghel. Frumusele, prospetele si mai mari decat cele din supermarketuri. 10 RON un manunchi.
Am cumparat un manunchi si, cum nu am mai facut pana acum, am inceput documentarea. Intr-un final, moarta de foame si pofta, am ales sa fac ceva rapid si usor.
Pentru sparanghel am fiert putina apa intr-o cratita si l-am pus acolo, acoperit cu un capac si cu 1 lingurita de sare. Dupa ce s-a fiert (cam 10 minute), l-am strecurat si l-am mai pus putin in cratita cu unt.
In timp ce sparanghelul fierbe, taie fasii subtiri un piept de pui. Pune-l intr-un castron si peste el toarna niste vin, 2 linguri de sos de soia si 1 lingura de amidon de porumb. Intr-o tigaie wok incalzeste 3 linguri de ulei de porumb. Taie felii 2 catei de usturoi si invarte-i putin in uleiul incins. Pune carnea si amestecand, rumeneste-o pe toate partile. Pune capacul si lasa cateva minute pana ce carnea e gata.
Serveste sparanghelul cu garnitura de pui.