Sparanghel Cu Portocale
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
De post si foarte sanatoasa aceasta mancare. Aveti nevoie doar de: 450 de grame sparanghel proaspat, coaja rasa de la o portocala, 3 linguri cu suc de portocale, 1 lingura cu zeama de lamaie, ¼ de lingurita cu pudra de mustar, 3 linguri ulei de masline extravirgin, 1 fir de ceapa verde, 1 legatura mica de patrunjel, sare, piper negru si 1 portocala pentru ornat.
Prima data spalati sparanghelul, ii scoateti fibrele atoase, apoi se opareste in apa sarata, se scoate din apa, se scurge si se lasa intr-un vas cu gheata, ori se trece printr-un jet cu apa rece. Dupa aceasta se pune deoparte.
Intr-o oala mica se fierbe 150 ml de apa, se adauga coaja de portocala, Se lasa pe foc cca 3 minute, apoi se scoate coaja si se amesteca cu sucurile de portocala, lamaie, cu sarea si piperul, praful de mustar si uleiul.
Intre timp se toaca ceapa verde, legatura de patrunjel si amesteca. Se curata in felii portocala, apoi se pune sparanghelul in oala cu apa care se afla in clocot si lasa sa fiarba, apoi se scurge de zeama. Se asaza pe farfurii, se toarna sosul, se orneaza cu patrunjel si felii de portocala.