Sparanghel Cu Bacon Si Parmezan

articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod preparare:
Spalam si curatam sparanghelul.

Punem sparanghelul la fiert maxim 3-4 minute(de cînd începe a clocoti usor),
împreuna cu o bucatica de unt, zahar si o felie de lamîie.
(zaharul îi ia din aroma herba,lamîia îi pastreaza culoarea proaspata,
iar untul îi da un aspect mai placut/lucios)

Dupa ce îl scoatem din oala,îl lasam sa se racoreasca.
Nu se lasa la racit complet,ci doar cît sa nu ne ardem la degete.

Fiecare sparanghel se înfasoara într-o felie de bacon,
si se aseaza într-un vas termorezistent.

Se pipereaza,se sareaza doar daca este nevoie.
Atentie,baconul este de obicei sarat destul.
Se presara parmigiano,se stropeste cu ulei de masline,
si se da în cuptorul preîncalzit la 200 °C,pîna se rumeneste/dupa plac.


Eu am servit,stropit cu suc de lamîie si bagheta alba.

Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com

Punem sparanghelul la fiert maxim 3-4 minute(de cînd începe a clocoti usor),
împreuna cu o bucatica de unt, zahar si o felie de lamîie.
(zaharul îi ia din aroma herba,lamîia îi pastreaza culoarea proaspata,
iar untul îi da un aspect mai placut/lucios)

Dupa ce îl scoatem din oala,îl lasam sa se racoreasca.
Nu se lasa la racit complet,ci doar cît sa nu ne ardem la degete.

Fiecare sparanghel se înfasoara într-o felie de bacon,
si se aseaza într-un vas termorezistent.

Se pipereaza,se sareaza doar daca este nevoie.
Atentie,baconul este de obicei sarat destul.
Se presara parmigiano,se stropeste cu ulei de masline,
si se da în cuptorul preîncalzit la 200 °C,pîna se rumeneste/dupa plac.


Eu am servit,stropit cu suc de lamîie si bagheta alba.

Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com