Sparanghel - Carpaccio Cu Fructe
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mai aveam ceva sparanghel alb in frigider, o portocala ratacita si am comis ce v-a urma.;)
175 gr sparanghel alb
1 portocala
1 lingurita zeama lamaie
2 lingurite Créme fraîche
1 lingurita smantanta
1 lingurita otet balsamic
1 lingura ulei avocado/samburi de struguri
sare, piper
Sparanghelul l-am spalat, curatat si apoi indepartat partea lemnoasa .
Intr-un vas am pus apa la fiert cu sare si in momentul in care a inceput sa fiarba apa am pus si sparangelul, lasandu-l pe foc 5 minute cat sa se albeasca, apoi l-am taiat pe lungime felii cat mai subtiri.
Am asezat pe un platou feliile de sparangel , daca doriti puteti sa e stropiti cu putina zeama de lamaie, eu l-am preferat mai natur.
Intr-un vas am amestecat Créme fraîche, smantana, balsamico(daca aveti puteti sa folositi esenta de tarhon), zeama de lamaie, uleiul si condimentam dupa gust.
Portocala am curatat-o si am filetat-o.Am asezat totul pe platou si am servit cu sos.
Daca doriti puteti servii alaturi si cu sunca.
Simplu, rapid, delicios.