Spanish Tapas: Cartofi Crocanti In Sos Picant
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Ingrediente (4 portii):
1 kg cartofi taiati cubulete'
2 linguri ulei masline
O jumatate ceapa rosie taiata fin
2 catei de usturoi zdrobiti
3 linguri paprika dulce
Un sfert lingura piper cayenne
500g rosii curatate, decojite, fara samburi, taiate cubulete
O foaie de dafin
O lingurita zahar
200ml ulei
Mod de pregatire:
Incingeti bine uleiul si prajiti cartofii pana devin aurii. Scoateti si puneti deoparte pe o hartie de bucatarie.
Incalziti uleiul de masline si caliti ceapa 5 minute. Adaugati usturoiul, paprika, piperul si lasati 2 minute. Adaugati rosiile, foaia de dafin, zaharul si 80ml apa, lasati sa dea in clocot la foc mic, 20 minute.
Scoateti frunza si lasati la racit. Dati sosul la blender.
Inainte de servire mai prajiti cartofii inca 2 minute pentru extra crocant. Serviti cu sosul picant.