Spanakopita
Sursa Spanakopita
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A mai venit rândul unei etape din cadrul Provocării inițiate de Ama. În luna martie Mimmi de la Bucate pe alese este administratorul acțiunii. Mulțumim!
Am revizuit ultimele mele prestații în cadrul Provocării și ce să vezi? Dulce, DULce, DULCE! E lista mai jos sub postare.
Așa că, revenindu-mi blogul Delicioasa, aici am găsit și am făcut această alegere strălucită!
Drept ingrediente am folosit:
- 600 gr spanac congelat
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 500 gr brânză feta / Danish white (depinde cum vreți să îi ziceți)
- 2 ouă
- 1 legătură mărar
- piper negru
- nucșoară
- foi de plăcintă (2 pachete ar fi trebuit, mă explicitez mai jos)
- 100 - 150 gr unt / margarină
În etapa 1 am folosit primele 3 ingrediente de mai sus: tigaie la încins, ulei în ea, ceapa tăiată fin la călit, spanacul dezghețat și scurs bine peste și lăsat să scadă. Apoi lăsat până se răcește amestecul.
Etapa 2: bătut ouă, fărâmițat brânza, tocat mărarul, pus și condimentele și amestecat bine cu spanacul de mai sus.
Și acum etapa mai migăloasă...
Am lucrat pe folia cu care sunt învelite foile de plăcintă.
Am tăiat teancul de foi în 3 fășii.
Am luat foiță cu foiță și am uns-o cu unt topit pe fiecare. 3-4 foi una peste alta au fost suficiente.
Am pus umplutură cam 3 linguri și au crăpat (trebuia să fi pus doar 2) și am împăturit ca mai jos:
În următoarea poză am ajuns la capăt...
și așa am închis plăcințica:
Cele 10 plăcințele în tavă, înainte de a le unge cu unt:
După vreo 30 de minute de stat în cuptorul deja încins la 170 de grade (foc mediu):
Sunt atât de bune, dar atât de buneeeee!